Persoonlijke ontwikkeling

Op je werk komen er continu prikkels en informatie op je af: vragen van collega’s, mails die binnenstromen, telefoontjes, nieuwsberichten op het intranet, whatsappjes en ga zo maar door. Op sommige dagen zit je hoofd in de loop van de ochtend al helemaal vol met van alles en nog wat. Door mentaal ‘mee te gaan’ in al die prikkels bouw je ongemerkt stress op. Je merkt het vaak te laat. Je hoofd is vol, er zit spanning in je lijf en je voelt je prikkelbaarder. Herken jij dit ook?

Opladen in plaats van overladen
Als we veel prikkels ervaren op het werk is het van belang dat we ook voldoende rust momenten inbouwen. Door gedurende de dag op verschillende momenten even te stoppen en aandacht te geven aan de ervaring in het moment stap je uit het automatische reageren, denken en doen.

Elke keer dat je uit de mentale stroom van denken en doen stapt maak je contact met de directe waarneming en dat is heel verfrissend. Het brein krijgt even de ruimte om de eerder binnengekomen prikkels en informatie te verwerken. Je frist jezelf mentaal op, als water op je gezicht. Je komt zo meer in contact met de rust en helderheid in jezelf.

Hierdoor kijk je met een open en frisse blik naar de situatie en zie je meer mogelijkheden hoe je er mee om kunt gaan. Door mindfulness op het werk toe te passen ga je na verloop van tijd meer bewust om met situaties en je eigen automatismen. Je creativiteit neemt toe en je komt meer aan het stuur van je eigen acties. Zo werken geeft energie en werkplezier!

Mindfulness vermindert stress-gerelateerde klachten, geeft een scherpere focus en zorgt dat je op een meer open en ontspannen manier werkt. Zo werk je aan je ontwikkeling als mens en professional. Het trainen van mindfulness is to the point en wetenschappelijk onderbouwd.

Meer energie en meer werkplezier?
Ervaar de kracht van mindfulness. Neem direct contact met ons op als je meer wil weten over workshops en mindfulness programma’s voor op het werk.